Wie zijn wij

Wij zijn enthousiaste coaches en trainers met passie voor de mens. Wij staan voor ‘samen leven’. Een team die  graag iedereen in beweging zet en in beweging houdt. Wij willen de samenleving van morgen samen sterk maken. 

Wat doen wij

Wij brengen diverse bevolkingsgroepen (kwetsbaar en zelfredzaam) op een laagdrempelige manier met elkaar in contact door middel van beweging.  Wij bieden een veilige omgeving waarin ze samensmelten, een omgeving waarin wij het commerciele met het maatschappelijke verbinden. 

Hoe doen wij dit

Wij bieden diensten aan met een maatschappelijke doelstelling. Extra aandacht geven wij aan de doelgroepen die wel eens vergeten kunnen worden of die anderen kunnen zien als uitdaging. Wij gaan niets uit de weg en proberen voor iedereen de drempel zo laag mogelijk te houden. 

Soms is alleen een lesje volgen niet voldoende. Ook dan zijn we er om je bij te staan en je een handje te helpen. 

Wat is ons doel

Wij hebben projecten zien en komen en gaan. Er zijn successen behaald en er is veel bereikt, maar doordat een project een begin en een einde heeft valt het op dat opgezette initiatieven verdwijnen en het werk met de doelgroep wegvalt. De contacten en wegen vervagen en gaan soms helemaal verloren. 

 

Onze insteek is daarom om te kunnen blijven bestaan met een opgebouwd netwerk, een organisatie die er altijd is en er altijd zal zijn voor de doelgroep. Wij opereren daarom commercieel om maatschappelijk te kunnen reageren.

Ons Team

Mijn naam is Viviane, ondernemer en medeoprichter van Samen Vita. 

Al sinds mijn kinderjaren heb ik mij altijd bezig gehouden met een vorm van beweging. Dit deed ik vooral dansend. Met een HBO diploma Marketing Management op zak heb ik jaren gewerkt in de commerciële sector. Daarnaast was ik ook een professionele danseres. In 2006 heb ik mezelf stapsgewijs omgeschoold tot dansjuf voor verstandelijk en lichamelijk beperkte kinderen, allround groepsles docente in de reguliere sportscholen en Personal Trainer.  Hierin heb ik mezelf gespecialiseerd in yoga, pilates en zwanger fit.  

Het bijbrengen van kennis en mensen motiveren heeft altijd een rol gespeeld in mijn leven. Of dit nou op sportief gebied was of niet. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van de wegen die bewandeld kunnen worden om uiteindelijk een doel te bereiken. De combinatie van passie, kennis en willen helpen is mijn motivatie geweest om Samen Vita op te zetten.

Mijn naam is Gino, sociaal ondernemer, personal trainer en eigenaar/ mede oprichter van Samen Vita.

 

Als jongeman heb ik keihard in de metaalwereld gewerkt totdat ik zag, dat daar mijn passie niet zat. Mijn reis in werkelijk willen doen waar mijn talent zat was toen begonnen, ik ging het sociale werkveld in en later in combinatie met sport. Ik wilde wat betekenen voor de maatschappij, ik wilde teruggeven, ik wilde contact maken om zo enigszins verandering teweeg te brengen. 

 

Zo heb ik o.a. mijn bijdrage geleverd als loopbaanbegeleider en sociaal cultureel werker. Met mijn opgedane ervaring en genoten opleidingen zoals: HBO cultureel maatschappelijke vorming, MBO sociaal cultureel werk. Fitness A, B, Master en Personal Training heeft dit er naar toe geleid dat ik de samenleving in beweging breng door middel van beweging, Samen Vita is hier het resultaat van.

Mijn naam is Lisete en ik ben yogadocente. 

Lesgeven doe ik al sinds mijn 18de, en al doende leerde ik mij te verbinden met mijn deelnemers en mijn kennis en over te dragen op een toegankelijk en laagdrempelig manier. Ik geef nu 8 jaar yoga les. 

Yoga is een leefwijze voor mij. Het heeft mij veel geholpen om het leven in een ander perspectief te zien en ik deel dan ook graag dit met anderen die er open voor staan.

Mijn naam is Archilino, oprichter van club.wod en founder van Official.Weightball.

Mijn focus is om mensen te verbinden d.m.v sport. Binnen het onderwijs doe ik dit door fitness laagdrempelig te maken en kinderen te helpen aan een positiever zelfbeeld.

Het is een privilege om voor de klas te mogen staan en bij te dragen aan een sterkere generatie.

Mijn naam is Dinh-Vu en ik ben begonnen met breaking sinds 2005. Naast mijn werk als projectsecretaris bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geef ik graag les aan de jeugd. Mijn doel als coach is om anderen te inspireren en te activeren. 

 
Ik heb gemerkt dat breaking is een uitstekende manier is om jezelf verder te leren kennen en te ontwikkelen. In de les geef ik je diverse opdrachten om je fysiek uit te dagen maar ook om je creativiteit te gebruiken. 

Mijn naam is Edison (Ponteira als capoeira doopnaam). Ik ben in 1997 begonnen met capoeira in Nederland. Ik ben vaker in Brazilië (Rio de Janeiro) geweest voor workshops en A.B.A.D.A Capoeira wereldcompetitie. Meegedaan met A.B.A.D.A Capoeira Europees en Benelux competities, de laatste daarvan in de divisie kampioen geworden. Sinds 2003 officieel begonnen met lessen te geven.

Ik vind en voel een voldoening wanneer ik mijn kennis op dat gebied aan iemand leer en hoe ze daarmee ontwikkelen, vooral kinderen.

Mijn naam is Arti en ik ben yogadocent. In mijn leven heb ik een aantal verschillende verzorgende banen gehad. Ik heb het altijd fijn gevonden om er voor de mensen te zijn en te werken. 

Na mijn MBO diploma behaald te hebben was ik werkzaam in de schoonheidsbranche. Dit  was leuk maar na een aantal jaar was ik toe aan iets nieuws. Ik werd stewardess bij de KLM wat ook een mooie tijd was maar de ‘snelle’ wereld werd mij teveel na een paar jaar. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met Yoga.De diepte ingaan in lichaam en geest heeft mij heel veel gebracht in de zoektocht naar de rust in mezelf. 

Ik vind het geweldig dat ik dit over mag brengen naar anderen bij Samen Vita. Lesgeven doe ik nu 5 jaar met plezier en overgave en ben dankbaar hier iets voor de kinderen te kunnen betekenen. 

Mijn naam is Brian. Ik kom uit de wereld van het Korps Mariniers. Het is al een tijd geleden dat ik hier 8,5 jaar vol trots heb mogen werken. Het was een harde en spannende tijd, wat niet zo snel in je koude kleren gaat zitten. Maar goed…. ik heb veel van de wereld mogen meemaken en leren. Dat maakt mij als persoon wie ik nu ben. Het was tijd voor een andere uitdaging en ik ging de hulpverlening in. Zo ben ik, met mijn MAVO diploma op zak, weer gaan studeren en ben via  de MBO-4 geëindigd met mijn HBO-SPH diploma. Daarnaast heb ik ook nog een POST- HBO forensische psychiatrie gedaan met daarnaast vele andere klinische lessen/cursussen. Mijn specialiteit is het forensische werkveld/psychiatrie ( jeugd en volwassen). Ik heb gewerkt in TBS klinieken, Reclassering Nederland, Jeugdbescherming Rotterdam, Jeugdreclassering Amsterdam WSG en vanuit mijn zzp-rol in heel wat reguliere psychiatrische  instellingen voor volwassen en jeugdigen. 

Ik vind het interessant om met deze doelgroep te werken omdat ik altijd geïnteresseerd ben in waarom mensen bepaalde keuze maken  in hun leven en dingen doen zoals ze doen. Ik kan hier van leren en dit weer overbrengen naar anderen.Hoe complexer de casus hoe leuker ik het vindt. In de hulpverlening is niet elke dag hetzelfde dat maakt het werk voor mij leuk en uitdagend.