Samen Sterk is een onderdeel van Samen Vita, waar we net wat verder gaan. Verschillende elementen komen hier samen, zoals sport- en cultuurlessen, empowerment en coaching.

Een coachings project  om kinderen en jongeren te activeren op het gebied van zelfredzaamheid, zelfdiscipline en zelfvertrouwen. Door middel van 1 op 1 coaching (loopbaanbegeleiding) en empowerment bijeenkomsten voorkomen wij voortijdig schoolverlaten en begeleiden wij jongeren met de keuzes richting scholing en of werk. 

Sport- en cultuurlessen

Het aanbod hierin is afhankelijk van de vraag en wordt op een methodische wijze uitgevoerd. Een vast onderdeel ervan is Fitnastiek. Sporten met je eigen lichaam, ook wel lichaamsgewicht training genoemd. Denk bij sportlessen ook aan  yoga, kickboksen of voetbal. Bij cultuurlessen kan je denken aan breakdance, streetdance en capoeira.  

Empowerment

Naast het fysieke werken wij ook aan het mentaal sterker worden door middel van empowerment bijeenkomsten.

Wij creëren bewustwording en stimuleren de doelgroep om het beste uit henzelf te halen. Het thema wat centraal staat is: ‘Ken Jezelf’. Hiervoor schakelen wij de beste coaches in. We stimuleren bewustwording. 

Coaching

Elke deelnemer krijgt per week de nodige coaching. Wij signaleren, reageren en activeren. Soms is alleen het sporten al voldoende om te activeren. Soms heb je veel meer nodig dan alleen sporten. Kennis, aandacht, sturing, etc.  

Coaching is daarom  1 op 1 maatwerk.