Onze Projecten

Samen Sterk is een onderdeel van Samen Vita, waar we net wat verder gaan. Verschillende elementen komen hier samen, zoals sportlessen, empowerment en coaching. Wij geloven erin een samenleving pas sterk is wanneer je krachten bundelt. 

Fit-taal als middel gebruiken om de Nederlandse taal te stimuleren tijdens het sporten. Tijdens dit project worden de fitnesslessen door de deelnemers samen met een fitness professional voorbereidt. Deelnemers ontwikkelen de taal door zichzelf te presenteren als ‘fitnesstrainer van de dag’.

On-beperkt is een sport programma voor mensen met een beperking. Tijdens dit sportprogramma stimuleren wij de fysieke mogelijkheden en gaan wij hier ook daadwerkelijk mee aan de slag. Het programma is een combinatie van Fitnastiek (zie fitnastiek programma)  en functioneel fitness.  Heeft een deelnemer de ambitie om onder begeleiding van een trainer voor de groep te staan en les te geven dan bieden wij hier ruimte voor.

Ons Sportaanbod

Fitnastiek = Fitness meets Gymnastiek. Fitnastiek is een combinatie van fitness en gymnastiek. Kinderen onder de 15 jaar mogelijk officieel niet naar een sportschool om te fitnessen. Onder de 18 mag dat niet zonder begeleiding. Daarom brengen wij fitness alsnog naar de kinderen toe, maar dan op een verantwoorde manier.

Yoga leert meer controle te hebben over het lichaam en helpt bij het ontspannen. Lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken en een andere denkwijze zijn een van de elementen die tijdens de yoga vaak terugkomen. En het leuke ervan is dat dit allemaal spelenderwijs kan en de nadruk niet ligt op presteren. 

Voetbal, wie kent dat nou niet? Toch is het niet altijd even makkelijk. Daarom leren wij niet alleen de technieken aan maar geven wij ook aandacht aan bijvoorbeeld samenwerken. Hoe bereik je door samen te werken jouw doel? Daarnaast is het niet geheel onbelangrijk om goed om te kunnen gaan met tegenslagen. Want wat als je nou je potje verliest…?

Kickboksen is alles behalve een potje agressie van je afslaan. Kickboksen vereist respect, discipline maar vooral het beheersen van de fysieke en de mentale kracht. Veiligheid staat voorop.  

Ons Cultuuraanbod

Capoeira is een Afrikaans-Braziliaanse  combinatie van vechten en dansen. Laat je meevoeren door de ritme van de Birimbao, de atabaque en de pandero. De ritme bepaalt ook de snelheid van de roda. 

Breakdance maakt deel uit van de Hip Hop cultuur onstaan in Amerika.  De dans heeft een veel verschillende soorten bewegingen, grofweg ingedeeld in top rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses). Binnen break (en globaal bij hiphop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie.

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat en in clubs. Het heeft een grote relatie met de hiphop cultuur gekenmerkt onder andere door de kleding die gedragen wordt. Take it to the streets

Locaties

Hoofdlocatie: 

Schiedamse Vest 154

3011 BH Rotterdam

Offerte voor dienstverlening op aanvraag: info@samenvita.nl